Christine Bertlin © 2011

 

Nyheter

 

• Kontaktuppgifter »

Kontakta mig på 070-6686090 eller maila på christine.bertlin@gmail.com 

 

• Terapi för självkritiska »

En vanlig orsak till ältande och grubblande är självkritik. I Compassion focused therapy (CFT) får du hjälp att få syn på hur hård du är mot dig själv och hur du kan bli snäll mot dig själv.

 

 

 

 

Råd till dig som söker terapi

 

Går du i terapitankar? Kanske letar du efter en terapeut som du kan vända dig till genom att klicka runt på olika webbsidor? Får jag ge dig några råd på vägen?

 

Börja med att kontrollera att terapeuten har legitimation för att utföra psykoterapeutisk behandling. Leg. psykolog betyder att personen har fem års högskolestudier inom psykologi och minst ett års praktisk tjänstgöring som psykolog. Leg. psykoterapeut innebär att personen har studerat en påbyggnadsutbildning i psyktoterapi vid högskola i tre år på halvtid. För att bli antagen till psykoterapeututbildningen krävs att personen har studerat minst tre år på högskola, har en grundläggande psykoterapeututbildning (steg 1) och minst två års erfarenhet av behandling. Det är socialstyrelsen som utfärdar legitimation.      

 

Ta sedan kontakt med en leg. psykolog och/eller leg. psykoterapeut som du antingen har hittat via webbsidor eller fått namnet på av någon du kännner. Berätta vad du söker för och hör med henne/honom om det är något som hon/han tror att du kan få hjälp med. Det kan hända att terapeuten föreslår att ni ska träffas för ett samtal. Det är också brukligt att terapeuten föreslår att ni träffas tre gånger för en djupare bedömning av dina resurser och svårigheter. Du ges möjlighet att få information om terapeutens sätt att arbeta och att känna på personkemin er emellan. Terapeuten använder också tiden för att bedöma vilka metoder som skulle kunna hjälpa dig samt beräkna hur lång tid en behandling beräknas ta.

 

Jag är legitimerad psykolog och legitmerad psykoterapeut. Jag arbetar relationellt med ett tydligt fokus på känslor och vid behov integrerar vi KBT-metoder i terapin.  Jag är utbildad i EMDR (en traumafokuserad metod). Kostnaden för en terapitimme är 850 kronor. Rabatter för studenter, pensionärer, ensamstående föräldrar och långtidssjuksrivna.

 

Kontakta mig om du vill rådgöra eller boka en tid: 070-6686090, christine.bertlin@gmail.com.  Besöksadress: Dalagatan 38, (Vid Vasaparken) Stockholm.

 

 

Genom relationell känslofokuserad terapi kan du få hjälp att

tycka mer om dig själv

stå upp för dig själv

klara av nära relationer

kunna vara ensam

hantera konflikter

ta dig genom separationer

sörja förluster

känna dig lugnare

hantera din ilska

minska din oro

känna mer glädje i livet

bli mer ömsesidig

förstå dig själv

 

Genom KBT kan du få hjälp att

sova bättre

hantera stress

handskas med oro, ångest och jobbiga tankar

bli fri från depression

bättre hantera smärta

 

Genom traumafokuserade metoder kan du få hjälp att bearbeta otäcka händelser

t. ex misshandel, våldtäkt, våld i nära relationer, sjukdom, överfall, rån, olycka, naturkatastrofer, krig och terrordåd.

 

Om du akut behöver hjälp att lämna en destruktiv relation kan du läsa mer här

http://kvinnofridslinjen.se/

http://www.kvinnojouren.se/

http://www.mansjouren.se/