Christine Bertlin © 2011

 

Nyheter

 

• Söker du terapi? 

Kontakta mig på 070-6686090 eller maila på christine.bertlin@gmail.com 

 

• Terapi för självkritiska »

En vanlig orsak till ältande och grubblande är självkritik. I en terapi med fokus på medkänsla (CFT) får du hjälp att få syn på självkritiken och hur du kan bli snällare mot dig själv.

Om christine

 

 

 

Olika typer av behandlingar tar olika lång tid

 

Hos mig kan du söka psykologisk hjälp både för akuta problem och sådant som pågått under längre tid. Många frågar hur långa behandlingarna är. Det här här är ett sätt att försöka ge en fingervisning om hur olika typer problem kan behöva olika typer av behandlingar och att det kan ta olika lång tid. 

 

Kris/akut stöd

Ibland händer det saker som blir svåra att hantera. Man får svårt att somna, sova, grubblar och känner ångest. En psykolog/psykoterapeut kan då hjälpa till  med att återfå balansen snabbare. Det kan ofta räcka med ett eller några samtal för att komma på fötter igen.

 

En tids deppighet/ångest/livskris

Det händer att man lägger märke till att man en längre tid inte har känt samma engergi och glädje i livet som tidigare. Man kan känna sig irritabel, ha sömnsvårigheter, vilja dra sig undan andra människor och känna hopplöshetskänslor eller liknande. Ibland har känner man också stress, oro, ångest eller panikkänslor under en period och vill få hjälp ur det. Hos en psykolog/psykoterapeut kan du få en bedömning och fokuserad behandling för för dina problem. Antalet behandlingstillfällen varierar mellan tio och tjugo gånger.

 

Svårigheter som har pågått under längre tid

Ibland förstår vi att vi behöver ta i tu med problem som pågått under flera års tid. Vi har insett t ex vi har låg självkänsla, vi är överdrivet självkritiska, vi har höga krav på oss själva, vi har relationsproblem, vi tycker inte om oss själva, vi känner oss ensamma eller misslyckade. Psykologer/psykoterapeuter har utbildning för att bedöma dina svårigheter och kunskaper om hur du kan komma till rätta med dina problem och må bättre. Behandlingtiden är oftast ett år eller mer men kan också vara kortare.

 

När det värsta har hänt

Några av oss drabbas också av väldigt otäcka saker och hela livet vänds upp och ned. Det kan kännas som om livet är förändrat för alltid och inte kan bli som förr igen. En psykolog har kompetens att bedömaom du har varit med om ett psykiskt trauma och vilken typ av behandling som behövs för att du ska börja läka och komma tillbaka ett bättre liv igen. Det kan ibland räcka med tio femton behandlingar men det händer att längre behandlingstid är nödvändig.   

 

När vi tvivlar på våra egna sinnen

Ibland händer det att vi tvivlar på våra egna upplevelser och det kan då vara hjälpsamt att få prata med en psykolog om dessa upplevelser. Ibland kan dessa tvivel eller overklighets- känslor handla om att vi just nu lever i en relation som är mycket ohälsosam där hot om fysiskt eller psykiskt våld är en del av vår vardag. "Behandlingen" innebär i dessa fall till att vi först och främst hjälper dig att söka det skydd du behöver. 

 

Läs mer om behandlingsmetoder. 

 

En timme terapi/konsultation kostar 850 kronor. Fr o m hösten 2012 ges studerande och pensionärer 150 kronor rabatt. Även ensamstående föräldrar betalar detta lägre pris.

 

Jag tar för närvarande emot nya patienter. Kontakta mig om du vill rådgöra eller boka en tid: 070-6686090, christine.bertlin@gmail.com.  Besöksadress: Dalagatan 38, (Vid Vasaparken) Stockholm.

 

 

Genom relationell känslofokuserad terapi kan du få hjälp att

tycka mer om dig själv

stå upp för dig själv

klara av nära relationer

kunna vara ensam

hantera konflikter

ta dig genom separationer

sörja förluster

känna dig lugnare

hantera din ilska

minska din oro

känna mer glädje i livet

bli mer ömsesidig

förstå dig själv

 

Genom KBT kan du få hjälp att

sova bättre

hantera stress

handskas med oro, ångest och jobbiga tankar

bli fri från depression

bättre hantera smärta

 

Genom traumafokuserade metoder kan du få hjälp att bearbeta otäcka händelser

t. ex misshandel, våldtäkt, våld i nära relationer, sjukdom, överfall, rån, olycka, naturkatastrofer, krig och terrordåd.

 

Om du akut behöver hjälp  att lämna en destruktiv relation kan du läsa mer här

http://kvinnofridslinjen.se/

http://www.kvinnojouren.se/

http://www.mansjouren.se/